Kledingadvies

TRAVEL LIGHT

Zoals jullie weten reis ik veel naar het buitenland in verband met mijn werk als stewardess. ✈️ Ik vind het heel leuk om op de route elke dag een andere outfit aan te hebben, maar ik heb natuurlijk geen zin om elke reis weer met een zware koffer te zeulen! Buiten dat wil ik ook overzicht – of het nu in mijn kledingkast is of in mijn koffer – anders krijg ik een soort kortsluiting in mijn hoofd en kan ik helemaal niet meer kiezen. 😱Herkennen jullie dit?

Graag deel ik wat travel-tips die ik in de loop van de jaren (uit eigen ervaring) heb ontdekt:

 1. Leg de kleding die je aan wilt trekken op een witte ondergrond op je bed.
 2. Maak setjes en verdeel deze in starpiece,supportpiece, en accessoires.
 3. Kijk vervolgens of je deze starpiece (bijv. een rokje met print, jurkje, mooie broek, iets wat de aandacht trekt) kunt combineren met minimaal twee verschillende supportpieces (bijv. een t-shirt, blouse, jasje, vestje), zodat je deze starpiece op verschillende manieren kunt stylen en het lijkt of je telkens wat anders aanhebt.
 4. Pak je kleurenkaartje erbij (echt dames dit is de investering zó waard) en ga die combinaties maken. Je zult zien hoe makkelijk dit gaat, want alle kleuren matchen met elkaar.
 5. Dan de finishing touch: je accessoires. Kies bijvoorbeeld een leuk sjaaltje om je outfit te pimpen en dat je tevens om kunt slaan, mocht het ‘s avonds wat kouder worden; een vestje in een neutrale kleur dat je bij al je outfits kunt dragen; of sieraden, bijv. in het goud of zilver, afhankelijk van je kleurtype.

 

Nog wat extra tips: 

 1. Reis je met twee? Verdeel je spullen dan over beide koffers. Zo heb je altijd iets bij de hand voor het geval er een van de twee koffers achterblijft.
 2. Stop belangrijke items (zoals papieren, je bril, telefoon, opladers en medicijnen) in je handtas. Zo ben je zeker dat ze niet verloren gaan.
 3. Bewaar een geurend zeepje of zakje in je koffer om je spullen fris te houden.
 4. Steek je schoenen in een zak (of douchekapje); zo blijft alles lekker schoon.
 5. Houd altijd nog een beetje ruimte over voor bijvoorbeeld souvenirs.
 6. Hang een leuk label of lintje aan je koffer: zo zul je ‘m sneller herkennen als hij van de band rolt op de luchthaven.
 7. Neem een lege zak mee voor de vuile was.
 8. Zorg ervoor dat je altijd makkelijk bij je vloeistoffen en elektronica kan. Als je met handbagage reist, dien je deze er bij de douane uit te halen.
 9. Stop je bh’s in elkaar. Het in elkaar stoppen van de cups van je bh’s levert je twee voordelen op: ten eerste bespaar je veel plaats die je kan gebruiken voor andere dingen, maar ten tweede – en belangrijker – houden bh’s op deze manier hun vorm. De cups kan je ook gebruiken om bijv. ondergoed in te stoppen.
 10. Vermijd dat kabels en opladers in elkaar verstrikt raken door ze netjes in een brillendoos op te bergen. Voor sieraden kan je hetzelfde doen.