Kledingtips sollicitatie VROUW

Wist je dat maar liefst 93 procent van jouw boodschap non-verbaal is? Iedereen wil graag en goede indruk maken tijdens een sollicitatie gesprek. Maar vaak is er de (onterechte) angst dat je overdressed bent. Er is geen gouden regel voor. Hoe je je het beste kunt kleden hangt af van het bedrijf en je functie.
Voor de gebruikelijke dresscode in het bedrijf kun je het beste contact opnemen met de recruiter. Dit is ook nog eens een manier om alvast te laten zien dat je je goed voorbereid. Over  het algemeen kleed je je altijd iets netter dan de mensen op de werkvloer. Zo laat je zien dat je bereid bent om je best te doen en dat je de functie graag wilt. Stel je zou een presentatie moeten geven aan de directie, wat zou je dan aantrekken? Dat is de outfit die ook voor je sollicitatie heel geschikt is.
 
De algemene regels, zoals geen diepe decolletes en gepoetste schoenen, kun je zelf ook wel bedenken. 
Wij hebben voor jou 10 succestips die jou helpen bij het krijgen van je droombaan!
 
1. Draag een jurkje, top of jasje in de kleur van je ogen. Het maakt je ogen groter en sprekender.
 
2. Combineer basiskleuren altijd met een accentkleur of een print. 
 
3. Laat een kleur ergens terugkomen. Bijvoorbeeld een handtas in de kleur van je top, of nagellak in de kleur van je schoenen.
 
4. Een modern kapsel is een absolute must. Vergeet dat suffe staartje en ga voor een professionele look.
 Heb je grijs haar, dan is kleur in je kleding extra belangrijk. Een goede kapper kan je advies geven welk kapsel het beste bij jouw gezichtsvorm past.
 
5. Verzorgde nagels. Gelakte nagels staan erg verzorgd. En als je jouw CV pakt kijkt een recruiter automatisch naar je handen.
Nagelolie (of baby olie) op je nagelriemen en een handcreme zorgt dat jouw handen prettig aanvoelen. 
 
6. Goed passende kleding die aansluit op jouw figuur. Rokjes en jurkjes onder of op de knie. 
 
7. Mooie schoenen, het liefst hakken. Je gaat automatisch rechtop lopen en je straalt zelfbewustzijn uit.
Vermijd sportieve schoenen of sneakers. Misschien kan het wel als je eenmaal de baan hebt, maar tijdens een sollicitatie kan het echt niet! Open schoenen of een peeptoe zijn ook niet gepast.

8. Draag altijd een panty. Ook al vallen er 600 mussen van het dak. Een reserve panty in je tas uiteraard.
In de zomer draag je onder je rok of jurkje een lichte huidkleurige panty. In de winter kun je deze aanpassen aan de kleur van je kleding.
 
9. Een goede basismake-up. Draag minimaal mascara, wat blush en een lipstick. Ook al ben je dat prive niet gewend, een professionele look kan echt niet zonder. Een huid wordt zachter en mooier van een goede foundation. Laat je adviseren bij een parfumerie welke kleur bij jou het mooiste staat.
 
10. Wees happy en draag een glimlach. Mocht je de baan ondanks deze tips toch niet krijgen, dan is er vast iets beters voor jou weggelegd. 
 
Wij wensen je veel succes! 
 
Nog vragen? Wij helpen je graag! 
Voor slechts 99 euro krijg je van ons een individueel advies van 1,5 uur.
Hierbij zit een Kleuradvies, Inzicht in je huidige imago en imagotips en Stijltips.