Shoppen in Bari, ItaliŽ

Wij houden van shoppen en van reizen en combineren die twee hobby's dan ook graag! 

Omdat we het leuk vinden om onze favoriete adresjes te delen zullen we voortaan een  shopblog  maken van de leukste citytrips wereldwijd.

Heb je zelf leuke tips? Die horen wij graag.


Bari is een mooie stad aan de Adriatische kust, in de hak van Italie. En helemaal zoals la dolce Italia hoort te zijn. Druk, levendig, prachtige winkels en overal heerlijke restaurantjes waar je voor weinig geld de lekkerste Italiaanse gerechten kunt eten.

In de ochtend ontbijt ik met een cornetti gevuld met jam, eigenlijk het standaard ontbijt voor de Italianen. Daarna trek ik mijn sportkleding en hardloopschoenen aan om een flink stuk te gaan rennen langs de boulevard. Dit doen veel Barinesen in de ochtend en het is dan ook behoorlijk druk. 

Halverwege stop ik om een cappuchino te drinken bij een van de vele koffietentjes die Bari rijk is. Italianen drinken hier ' sochtends hun koffie staand aan de bar en het is dan ook gezellig druk.

Na een uitgebreide douche en een grote kop thee ga ik vanuit mijn appartement richting De Citta Vecchia, de oude stad met fantastische kleine steegjes en verschillende cathedralen waarvan de Basilica San Nicola de bekendste is.

Door de kleine straatjes kom je uit bij de boulevard en de visafslag waar je in de ochtend de bootjes ziet aankomen en mensen in lange rijen staan om de verse vis te bemachtigen.

In de middag ga ik heerlijk lunchen bij Il Sottosopra, een van de lekkerste restaurantjes in Bari waar je voor 11 euro een compleet menu kan eten. Na een glaasje rode wijn ga ik terug naar Dolci Notti, de B&B die ik voor 2 nachten geboekt heb, en lig ik heerlijk op mijn bedje met een boek.

De winkels zijn tot 16.00 uur dicht dus ik heb lekker de tijd voor een siŽsta.

Winkelen in Bari is echt super! Dolci Notti ligt direct achter de via Sparano di Bari, de PC Hoofstraat van de stad zeg maar. Hier vind je prachtige winkels als Prada, Gucci, Berga en Armani maar ook gewoon de Zara en H&M. Het is in januari altijd uitverkoop dus het is behoorlijk druk. In het autoloze centrum zijn overal overdekte terrasjes waar je gezellig kunt zitten en de meesten hebben ook WiFi.

Een bezoekje aan Kiko Milano mag uiteraard niet ontbreken, hier hebben ze mooie make-up en ik koop dus een klein kadootje voor mijn Italiaanse nichtjes.

' s avonds heb ik niet veel trek en ik haal dus een panzerotto in een van de kleine cafeetjes. Dit is een gefrituurd deeg gevuld met mozzarella en verse pomodori en een specialiteit die ze alleen in het zuiden van Italie maken.

De winkels zijn tot een uur of half tien 's avonds geopend dus ik vermaak me prima!
Ook de typische Italiaanse merken TATA en O-bag moet je zeker niet overslaan.

Bari is een aanrader. Een prachtige stad met vriendelijke mensen die allemaal trendy en mooi gekleed zijn. De service in de winkels en in restaurants is ongekend groot. Hier heeft men nog passie voor het vak, iets wat we in Nederland nog weleens missen.


 

Liefs, Elisabeth

 

Highlights: Basilica San Nicola, Citta Vecchia, Via Sparano di Bari


Vervoer: Transavia 3 x per week, ticket va € 120

Vanaf de luchthaven ben je met de trein in 15 minuten in het centrum (€5,=)


Overnachten: Dolci Notti, Via Abate Gimma 59, Bari

www.baribedandbreakfast.com